RSS Feed

Ioane din Pacific vrea azil de mediu

vezi toate articolele de
18 Oct 2013 la 08:05 2 comentarii 305 vizualizari.

Ioane Teitiota, un bărbat din insula Kiribati a cerut unei instanțe din Noua Zeelandă să-i acorde statutul de refugiat din cauză că recentele schimbări de climă amenință să-i inunde nu doar casa ci chiar întreaga insulă pe care se află aceasta, potrivit Slate.


Prima cerere a lui Teitiota a fost respinsă de autoritățile din Noua Zeelandă pentru că n-ar fi îndeplinit criteriile legale care se impun cum ar fi dovada persecutării sau amenințarea sa cu moartea. În 2009, un raport al Națiunilor Unite a arătat că situația statului insular Kiribati (mai exact Republica Kiribati) care stă să se scufunde este cât se poate de gravă.

Pe cele 32 de insulițe ale Kiribati trăiesc aproximativ 100 de mii de oameni. Raportul din 2009 arăta că practic, existența statului este direct afectată pentru că din cauza schimbărilor de climă cetățenii săi ar putea să rămână…fără țară. Potrivit France 24, guvernul Kiribati are un plan de rezervă în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla și este pregătit să relocheze întreaga populație pe insule construite artificial în cazul în care nivelul apei se va ridica cu un metru peste nivelul de acum până la sfârșitul…secolului. Până atunci…Ioane vrea azil iar dacă-l va obține va fi primul om din istoria lumii refugiat din cauza schimbărilor de climă.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 

Etichete: , , , ,


2 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!