RSS Feed

Cum să ai o voce mai profundă

vezi toate articolele de
15 Oct 2014 la 13:21 3 comentarii 2650 vizualizari.
Ți-ai dorit vreodată ca vocea ta să sune mai bine și să conțină mai mult bass?
Mulți announceri de radio sau voice-overi și vorbitori în public folosesc o asemenea voce pentru că acordă o foarte mare atenție atunci când o fac și folosesc și un ton autoritar (spre exemplu, vocea lui Dumnezeu din diferite filme pe care le-ai văzut sau fel și fel de dragoni de prin filmele SF). Iar dacă ești bărbat, cu siguranță vei fi interesat de faptul că femeile cred despre cei cu voce groasă că sunt mai autoritari și că sunt mai atractivi. Dacă ai o voce mai ascuțită sau dacă dorești doar să îți extinzi profunzimea vocii pentru un rol de voice over să știi că se poate. Antrenează-ți vocea urmând pașii de mai jos.
Metoda 1: Descoperă cum sună vocea ta
Ascultă-te pentru a înțelege mai bine cum sună vocea ta. Dacă îți cunoști vocea, vei putea să îți controlezi volumul și astfel, cu un simplu efort, vei reuși să obții mai ușor ceea ce cauți. Te poți asculta atent cum vorbești în fața oglinzii, sau te poți înregistra cu microfonul de la laptop, sau cu programul de înregistrare vocală al telefonului tău. Vocea ta va suna diferit de la device la device, așa că încearcă să găsești echipamentul care îți va reda vocea la o calitate bună și când faci asta, asigură-te că în jurul tău este liniște perfectă. Cel mai potrivit ar fi să încerci să te înregistrezi într-un colț al camerei, pentru ca acustica să fie una mai bună.
Distrează-te în timp ce ești atent la tonul vocii tale. Este prea strident, superficial, prea tare sau afectat? Este oarecum profund, dar încă nu e ceea ce îți dorești? Fie că ești femeie sau bărbat, vocea ta poate fi lucrată indiferent cât de rău îți sună ție. Dacă ești femeie și ai o voce mai groasă, nu trebuie să te sperii. Caută pe internet actrițe ca Lauren Bacall, Anne Bancroft, Cate Blanchett sau Jennifer Beals și te vei convinge singură că nu ai de ce să îți faci griji.
Metoda 2: Îmbunătățește-ți capacitatea de a-ți schimba tonul vocii
Relaxează-ți gâtul. Atunci când încerci să vorbești cu diferite tonuri, care sunt mai joase decât vocea ta normală, cel mai probabil aceasta va ceda. Relaxează-ți gâtul pe cât posibil, astfel încât să nu ai tensiuni în voce. Umezește-ți laringele pentru a suna cât mai clar. Mai exact, produc puțin mai multă salivă și înghite din când în când.
Bea apă caldă sau un ceai slab înainte să te apuci de exerciții. Aceste lichide te ajută să îți relaxezi mușchii gâtului și ai gurii. Pe de altă parte, dacă bei apă rece, asta va duce la subțierea corzilor vocale și te va ajuta doar dacă vrei să exersezi o voce înaltă.
Respiră natural. Respiră din diafragmă, umple-ți plămânii cu aer și îmbunătățește-ți controlul respirației din diafragmă. Evită să respiri rapid pentru a evita hiperventilația.
Postura este și ea foarte importantă atunci când vrei să obții o voce bună. Dacă stai într-o poziție dreaptă, atunci diafragma ta se va deschide și va acumula și mai mult aer. În timp ce stai în fața oglinzii, verifică-ți postura. Privește-te în timp ce vorbești diafragmatic, dar și în timp ce vorbești normal. Caută-ți poziția cea mai bună.
Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Imi plac jocurile video, predau dictie, iubesc radioul (cam 10.000 de ore de LIVE), am facut vreo cinci ani de TV, iar pe online am scris pentru trei dintre cele mai mari site-uri din .ro si .com
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!